CategoriesDailyVita Tips & Tricks

Hoe kan ik het best vitamines doorslikken? 5 tips!

Het kan soms lastig zijn om je vitamines door te slikken, veelal heeft dit te maken met de grote van de capsules of angst op keel vernauwingen. Hieronder lees je 5 tips waardoor jouw problemen verleden tijd zijn 😉

 1. Slik de vitamine in met voldoende water
 2. Houd het hoofd voorover tijdens slikken
 3. Gebruik vla, yoghurt
 4. Plaats de vitamine zo ver mogelijk in de keel
 5. De Smoothie methode
 1. Slik de vitamine in met voldoende water

Neem alvast een slokje water voordat je de vitamines wilt innemen. Leg de capsule alvast op de tong en neem een flinke slok. We merken dat als je van tevoren alvast een paar slokken water neemt het gemakkelijker is om hierna je vitamines in te nemen.

 1. Houd het hoofd voorover tijdens slikken

Dit is een gemakkelijke methode waarbij je de vitamine simpel kunt innemen. Leg de vitamine op de tong en neem een slokje water, Let op: buig nu je kin naar de borst en slik het water met de vitamine door.

 1. Gebruik vla, yoghurt

Door deze volle en dikke dranken heb je niet door dat je een vitamine inneemt. Pak een grote lepel, schep een ‘dikke’ drank naar keuze op de lepel en plaats hierop je vitamine, gezamenlijk slik je de inhoud op de lepel door. 

 1. Plaats de vitamine zo ver mogelijk in de keel

Een andere simpele methode is door de vitamine achter op je tong te leggen. Hierdoor heb je de neiging dit direct door te willen slikken, denk hierbij wel aan dat je de vitamine inneemt gepaard met een drankje.

 1. De smoothie methode

Een handig trucje dat ik persoonlijk zelf gebruikt heb bij het slikken van vitamines, is bij het drinken van een smoothie. Neem een slok en neem hierna één vitamine in en slik het gezamenlijk door. Door de zachte en dikke drank is het gemakkelijk om je vitamine door te slikken. Houdt onze blogs en social media kanalen in de gaten voor heerlijke smoothie recepten!

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact met ons op! Stuur een e-mail naar: info@dailyvita.nl

CategoriesDailyVita Tips & Tricks

Hoe kan ik mijn vitamines het beste innemen?

Waar moet je aan denken bij het innemen van je vitamines? Hieronder lees je 3 tips waardoor je het DailyVita Vitaminepakket optimaal benut.

 1. Ten eerste, het beste is om vitamines tijdens of na een goede maaltijd in te nemen. De vitaminen en mineralen worden op deze manier goed in het lichaam opgenomen. Ben je geen ochtendeter? Wacht dan even met het innemen van je vitamines tot de lunch of avondmaaltijd.
 2. Een methode dat ook altijd goed werkt is om elke dag een vast tijdstip te kiezen waarop je de vitamines neemt. Na een aantal dagen/ weken bouw je een routine op en verklein je de kans om het te vergeten.
 3. Tot slot, heb je vaak drukke dagen en vind je het lastig om je vitamines consequent in te nemen? Stel dan dagelijkse herinneringen in zodat je je vitamines niet vergeet in te nemen. Je kunt hiervoor een notificatie of activiteit aanmaken in de agenda van je mobiel, tablet of computer.

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact met ons op! Stuur een e-mail naar: info@dailyvita.nl