CategoriesDailyVita Lifestyle Tips & Tricks

Komkommer en citroen mocktail!

De zomer is een heerlijke tijd om samen buiten te genieten van het zwoele weer, lekker eten en een drankje erbij. In de zomer periode is het vaak veel makkelijker om gezond te eten en een actieve leefstijl erop na te houden. De langere dagen, lekker veel licht en als het goed is een warm zonnetje erbij helpen je hele lichaam op optimaler gebruik te maken van zijn eigen energie voorraad.

Ik merk zelf dat in de zomer, door actiever bezig te zijn buiten in de zon, mijn vochtinname behoefte ook omhoog gaat, maar dat water niet altijd die dorst lest. Als je actiever gaat leven ga je ook meer zweten, dus je lichaam wilt meer water en mineralen om zo zijn eigen vochthuishouding op peil te houden. Frisdrank, cocktails en die verkoelende rosé of biertje zijn natuurlijk snel gepakt, maar zitten ook vol verborgen suikers en andere toevoegingen die niet altijd even gezond zijn.


Hier heb ik 2 recepten voor verkoelende en hydraterende drankjes!

1. Komkommer en citroen Detox drank:

Ingrediënten:

  • 2 liter water (mag ook spa rood zijn)
  • 1 komkommer, geschild en in dunne plakjes
  • 1 citroen, in dunne plakjes
  • 1 theelepel vers geraspte gember
  • 10-12 munt blaadjes/ takjes

Bereiding:

Doe 2 liter water in een kan. Voeg de komkommer, citroen, gember en munt toe en laat een paar uur of een nacht staan. Zo zijn alle smaken en voedingstoffen aan he water afgegeven en smaakt het fantastisch.

2. Komkommer en citroen mocktail:

Ingrediënten:

  • 1 grote komkommer (in blokjes gesneden),
  • 500 ml water,
  • 100 tot 150 gram vloeibare honing, ahornsiroop of agave,
  • Sap van 7 citroenen,
  • 3-4 kopjes bruisend water.

Bereiding:

Voeg de komkommerstukjes, het water, de honing en het citroensap toe aan je blender en mix op hoge snelheid tot een gladde massa. Giet het komkommermengsel door een zeef in een grote kan om het overgebleven vruchtvlees op te vangen. Druk met de achterkant van een lepel extra goed aan om al het sap eruit te halen. Voeg de bruiswater toe aan de kan, samen met wat schijfjes citroen en komkommer (en eventueel ijs) en roer voorzichtig om te combineren.

Giet in glazen met suikerrand (indien gewenst) met een paar schijfjes citroen en komkommer, en geniet met schattige papieren rietjes!

Geniet ervan! En als je zelf een lekker recept hebt, deel hem dan met ons, zo inspireren we elkaar!

Heb je vragen of wil je meer informatie? Neem contact met ons op! Stuur een e-mail naar: info@dailyvita.nl